ROSSO ORIENTALI

Pris ved 1 fl.kr.150,00

Pris ved 6 fl. DKK140,00

Rosso Grintinolo fra vinhuset Gianpaolo Colutta

Produktionssted: Gården ejes af Colutta-familien og strækker sig med sine 30 hektar inden for området
Friuli Colli Orientali mellem kommunerne Manzano, Buttrio og Premariacco.

Dette område er særdeles velegnet til vindyrkning, og giver druerne en særlig aroma og intensitet.

Elisabetta Colutta, gør som hendes far
Gianpaolo Colutta gjorde, arbejder med entusiasme og lidenskab, der kombinerer tradition med de mest innovative teknikker på vinområdet.

Vinstokkene passes og plejes med stor omhu for at opnå sunde druer af høj kvalitet.

Druernes høje kvalitet sammen med vingårdens produktionsmetoder der udføres med ekstrem opmærksomhed og hele tiden har fokus på at udvikle kvaliteten af slutproduktet – VINEN.

Druesort: 61 % Refrosco, 27 % Schioppettino og 12 % Tazzelenghe.

Hvornår er de høstet: Oktober.

Produktion: Når druerne er fuldt modne, høstes de, bringes til kælderen, afstilkes og presses. Most og skind pumpes i rustfri ståltanke til maceration.
Efter endt maceration påbegyndes gæring. I slutningen af gæringen deles vinen, en del bliver på ståltanken og en anden del kommer på egetræsfade.
Til slut blandes vinen igen, klares og filtreres inden aftapning. Lagres på flaske inden frigivelse.

Om vinen: En rigtig lækker vin, stor balance mellem frugt, struktur, syre og mineralitet – et virkelig godt blend der får det bedste frem fra hver enkelt sort.

Alkohol: 13,5 %.

Drikkes til: Alle kødbaserede hovedretter og lagret ost.

Temperatur til servering: Bør serveres ved 18-20 C.

Drikkes: Kan gemmes i 6-8 år. Kan med fordel åbnes 1 time før og gerne dekanteres.

39 på lager

Varenummer (SKU): ROSSO ORIENTALI Kategorier: ,