Vægt | 1,5 kg |
---|
ROSIGNOLO
Pris ved 1 fl.kr.140,00
Rosignolo fra vinhuset Sant’Evasio i Piemonte.
Produktionssted: Vinhuset Sant’Evasio har været på familien Lacqua’s hænder siden 1960erne. Det drives i dag af Anna og Pier Franso Lacqua, sønnen Andrea og datteren Emanuela. Vingården er smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker. Vinhuset Sant’ Evasio
Druesort: 100 % Barbera
Vintype og hvad der kendetegner denne: Rubinrød farve med violette toner, en intens smag af fad, lang eftersmag med krydrede noter, men sammen med frugtagtige hints fra røde bær, er det en ”full-bodied” vin, med blød og velafbalanceret sammensætning af druerne og tanniner fra træfadene.
Hvornår er de høstet og hvordan: Håndplukkes mellem 1. og 10. oktober. Udvalgte druer, hvor stilke fjernes inden presning, en hektar giver 5000 liter vin.
Hvordan er den fremstillet og hvor længe er den lagret: Efter presningen, kommer saften i ståltanke og pumpes op over skallerne adskillige gange, for at optimere farven, duften og smagen. Med vinterens kulde stabiliseres processen og saften hældes på 225 L træfade i mere end et år. Tapningen sker i sommeren små 2 år efter høsten, og flaskerne ligger nu yderligere 6 måneder i vinkælderen, inden videresalg.
Alkohol %: 14,5 %.
Hvad passer vinen til: Passer perfekt til: Rødt kød, krydrede gryderetter og kraftige/stærke oste.
Temperatur til servering: Bør serveres ved temperatur på 18-20 C.
Drikkeklar eller med fordel gemmes: Åben gerne vinen en time før servering, dekanter gerne og server i store glas, så vinen får ilt. Kan let gemmes 10 år.
50 på lager