RIESLING ORIENTALI

Pris ved 1 fl.kr.120,00

Pris ved 6 fl. DKK110,00

Riesling fra vinhuset Gianpaolo Colutta

Produktionssted: Gården ejes af Colutta-familien og strækker sig med sine 30 hektar inden for området Friuli Colli Orientali mellem kommunerne Manzano, Buttrio og Premariacco.

Dette område er særdeles velegnet til vindyrkning, og giver druerne en særlig aroma og intensitet.

Elisabetta Colutta, gør som hendes far Gianpaolo Colutta gjorde, arbejder med entusiasme og lidenskab, der kombinerer tradition med de mest innovative teknikker på vinområdet.

Vinstokkene passes og plejes med stor omhu for at opnå sunde druer af høj kvalitet.

Druernes høje kvalitet sammen med vingårdens produktionsmetoder der udføres med ekstrem opmærksomhed og hele tiden har fokus på at udvikle kvaliteten af slutproduktet – VINEN.

Druesort: 100% Riesling..

Hvornår er de høstet: September.

Produktion: Når druerne er fuldt modne, høstes druerne i de koldeste timer om morgenen, bringes til kælderen hvor de presses blødt. Den færdige ”most” (druesaft) gennemgår en første klaring og bliver opdelt i to masser. Den ene masse gæres i rustfri ståltanke, mens den anden gæres på egefade.

I slutningen af gæringsfasen hældes de to masser sammen. Når gæringen er færdig bliver vinen igen klaret og filtreret inden tapning på flaske. Lagres på
flaske inden frigivelse.

Om vinen: Hvidvin med syre (som Riesling er kendt for), friskhed og mineraler fra den lerholdige jord. Middelhavsaromaer af basilikum, rosmarin, salvie og
hvid frugt.

Alkohol: 13,0 %.

Drikkes til: Fisk, blæksprutter og krebs.

Temperatur til servering: Bør serveres ved ca. 8-10 C.

Drikkes: indenfor 2-3 år.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): RIESLING ORIENTALI Kategorier: ,