MIGUELS TAWNY

kr.100,00

Tawny port fra vinhuset Miguels.

Portvin er forbundet med århundrede gamle familietraditioner,med dyrkning af vin iregionen Douro og byerne Porto, Dão og Bairrada.

Miguels har et erfarent team,derfokuserer på at producere vine af høj kvalitet til overkommelige priser. Miguels er optaget af gode råvarer, såvel konventionelle som økologiske, hvor kvaliteten forbliver intakt år efter år og samarbejder derfor med mindre vinproducenter hvor værdierne, lidenskaben, samarbejde
og venskab går hånd i hånd – der er stor respekt for vinproducenterne, der har viet en stor del af deres liv til arbejdet i markerne.

Sortimentet i portvine strækker sig fra traditionelle Tawny Port,Ruby,White og Rosé, til blandinger af 10, 20, 30 og 40 år,deri øvrigt omfatter et udvalg af gamle ports,der stammer fra 1940’erne til i dag. De er faktisk en af de meget få, der kan tilbyde en høj kvalitet af gamle ports.

Miguels mener at livet er for kort til at være overfladisk. Portvine er for dem en passion for livet. Tawny portvin er rød portvin,der med alderen er blevet teglfarvet, af lagring på små træfade, fra få til rigtig mange år. Tawny portvine findes med alder 10, 20, 30, 40 år eller som Colheita. Almindelige standard Fine Tawny er lagret i 4-6 år.

Det engelske ord Tawny betyder brunlig og hentyder til den farve, som portvinen får, når den lagres på træfade i længere tid. Tawny portvin findes i to kategorier: med aldersangivelse, f.eks. 10 års, 20 års, 30 års eller de lidt sjældnere 40 års. Dette er portvine blandet af forskellige fade med forskellig årgang og det vil sige at gennemsnitsalderen på flasken er 10, 20 år – osv. Colheita portvine er Tawny fra enkelte årgange. Begge Tawny typer er i princippet drikkeklare når de er tappet på flaske og udvikler sig ikke yderligere.

Der findes dog også billige portvine, der bærer betegnelsenTawny, men de har typisk fået farven ved iblanding af hvid port, og smagsmæssigt byder de ikke på de ægte Tawny-kvaliteter.

Denne fremragende Tawny portvin, har en gylden farve, grundet fadlagringen og aromaer som bærkompot med en fin afslutning af træ og vanilje. Velegnet til desserter som kage, is og frugttærter.

Alkohol: 20 %.

Drue: Traditionelle portvinsdruer.

Land: Portugal.

60 på lager

Varenummer (SKU): MIGUELS TAWNY Kategorier: ,