MIGUELS LBV 2013

kr.150,00

LBV 2013 fra vinhuset Miguels

Tawny portvin er rød portvin, der med alderen er blevet teglfarvet, af lagring på små træfade, fra få til rigtig mange år. Tawny portvine findes med alder 10, 20, 30, 40 år eller som Colheita. Almindelige standard Fine Tawny er lagret i 4-6 år.

Det engelske ord Tawny betyder brunlig og hentyder til den farve, som portvinen får, når den lagres på træfade i længere tid. Tawny portvin findes i to kategorier: med aldersangivelse, f.eks. 10 års, 20 års, 30 års eller de lidt sjældnere 40 års.

Dette er portvine blandet af forskellige fade med forskellig årgang og det vil sige at gennemsnitsalderen på flasken er 10, 20 år – osv. Colheita portvine er Tawny fra enkelte årgange.

LBV eller Late bottled vintage er vintage portvine der har lagret 4-6 år inden frigivelse og ofte er de ufiltreret. Late bottled portvin er Ruby portvin der er godkendt af portvins instituttet for en særlig god årgang. Det er altså ikke alle årgange der kan laves til vintage og derudover er det ikke alle portvinshuse der har de samme vintages.

Vintage producers max. 3 år på et årti. Man kan være heldig at finde gode LBV til små penge i stedet for de lidt dyrere vintages men de har ikke det samme lagrings potentiale og bør typisk nydes inden for et par år. Denne fremragende LBV – late bottled vintage portvin, er fuld af kraft og fylde. Aromaer af tørrede frugter og træ. Nyd den som et glas i utide, perfekt til desserter eller oste, og kan som ung også bruges til en peberbøf.

Alkohol: 20 %.

Årgang: 2013.

Drue: Traditionelle portvinsdruer.

Land: Portugal.

Passer til: Drikkes ung til et velassorteret ostebord

Type/Farve: Portvin – rubin.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): MIGUELS LBV 2013 Kategorier: ,