MIGUELS COLHEITA 08

kr.200,00

Colheita 2008 fra vinhuset Miguels

Tawny portvin er rød portvin, der med alderen er blevet teglfarvet, af lagring på små træfade, fra få til rigtig mange år.

Tawny portvine findes med alder 10, 20, 30, 40 år eller som Colheita. Almindelige standard Fine Tawny er lagret i 4-6 år. Det engelske ord Tawny betyder brunlig og hentyder til den farve, som portvinen får, når den lagres på træfade i længere tid.

Tawny portvin findes i to kategorier: med aldersangivelse, f.eks. 10 års, 20 års, 30 års eller de lidt sjældnere 40 års. Dette er portvine blandet af forskellige fade med forskellig årgang og det vil sige at gennemsnitsalderen på flasken er 10, 20 år – osv.

Colheita portvine er Tawny fra enkelte årgange. Begge Tawny typer er i princippet drikkeklare når de er tappet på flaske og udvikler sig ikke yderligere. Colheita har lagret på små træfade. Colheitaer er lysere, jo ældre de bliver. Colheita skal mindst lagre i syv år før den tappes.

God gaveidé til runde fødselsdage, jubilæer, bryllupsdage osv. hvor årstallet betyder noget. Colheitaer er Tawny fra det samme år, altså årgangsportvin. Portvin med brune nuancer. Aromaen er rig på tørret frugt med et strejf af krydderier og rosiner, sød i ganen og en meget elegant duft.

Alkohol: 20 %.

Årgang: 2008.

Drue: Traditionelle portvinsdruer.

Land: Portugal.

Passer til: Nyd den som den er, til aperitif, desserter eller bare et lille glas i utide.

Type/Farve: Portvin – brunlig.

28 på lager

Varenummer (SKU): MIGUELS COLHEITA 08 Kategorier: ,