MIGUELS 10 YEARS

kr.175,00

10 Year Tawny port fra vinhuset Miguels

Tawny portvin er rød portvin, der med alderen er blevet teglfarvet, af lagring på små træfade, fra få til rigtig mange år.

Tawny portvine findes med alder 10, 20, 30, 40 år eller som Colheita. Almindelige standard Fine Tawny er lagret i 4-6 år. Det engelske ord Tawny betyder brunlig og hentyder til den farve, som portvinen får, når den lagres på træfade i længere tid.

Tawny portvin findes i to kategorier: med aldersangivelse, f.eks. 10 års, 20 års, 30 års eller de lidt sjældnere 40 års. Dette er portvine blandet af forskellige fade med forskellig årgang og det vil sige at gennemsnitsalderen på flasken er 10, 20 år – osv. Colheita portvine er Tawny fra enkelte årgange. Begge Tawny typer er i princippet drikkeklare når de er tappet på flaske og udvikler sig ikke yderligere.

Der findes dog også billige portvine, der bærer betegnelsen Tawny, men de har typisk fået farven ved iblanding af hvid port, og smagsmæssigt byder de ikke på de ægte Tawny-kvaliteter.

Denne fremragende 10 års Tawny portvin, er fyldig og fuldendt med aromaer af tørrede frugter. Blød men med friskhed og lang behagelig afslutning. Nydes til desserter og ost.

Alkohol: 20 %.

Årgang: 2009.

Drue: Traditionelle portvinsdruer.

Land: Portugal.

Passer til: Nydes til desserter og ost.

Type/Farve: Portvin – gylden/tegl.

32 på lager

Varenummer (SKU): MIGUELS 10 YEARS Kategorier: ,