Vægt | 1,5 kg |
---|
MASSIMINO
Pris ved 1 fl.kr.150,00
Massimino fra vinhuset Venturini
Produktionssted: Vinhuset Venturini i Veneto
Druesort og hvad der kendetegner denne: 70 % Corvina, 20 % Rondinella og 10 % Corvinone.
Vintype: En vin, der har fået en del af Amaronens sødlige præg af rosin samtidig med, at den har bevaret en frisk kirsebærfrugt. Den bliver kaldt “Amarone-dræberen” fordi den til en meget stærk pris sætter alle “købmands-Amaronerne” til vægs.
Hvornår er de høstet og hvordan: Håndplukket 3. uge i september.
Hvordan er den fremstillet og hvor længe er den lagret: Til forskel fra Amarone hvor druerne tørrer i 120 dage, så tørrer druerne i Massimino-vinen kun 60 dage, hvor de mister 30 % af væsken, inden maceration og gæringen startes. Det betyder at der ikke er så høj en alkohol procent, som i Amarone og vinen er mere frugtagtig og frisk. Efter endt gæring kommer vinen 24 måneder på små og mellemstore egefade og slutteligt 6 måneders flaskelagring, inden frigivelse.
Hvor stor er produktionen: 12.000-18.000 ?asker pr. år.
Alkohol %: 15 %.
Hvad passer vinen til: Massimino passer perfekt til de fleste kødretter, gerne krydret – prøv den f.eks. til rødt kød og de danske juleretter.
Temperatur til servering: Bør serveres ved en temp. på ca. 15-17°C i store åbne glas.
Drikkeklar eller med fordel gemmes: Drikkeklar men kan nemt gemmes 10 år.
28 på lager