LAGAIA

Pris ved 1 fl.kr.110,00

Pris ved 6 fl. DKK100,00

Lagaia fra vinhuset Sant’Evasio

Produktionssted: Vinhuset Sant’Evasio har været på familien Lacqua’s hænder siden 1960erne. Det drives i dag af Anna og Pier Franso Lacqua, sønnen Andrea og datteren Emanuela. Vingården er smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker.

Druesort: Mix af de lokale druer Arneis og Nascetta samt Chardonnay.

Vintype og hvad der kendetegner denne: Hvidvin i lys strågul farve, skøn bouquet med noter af frugter. Imødekommende med en perfekt balance.

Hvornår er de høstet og hvordan: Druerne håndplukkes medio/ultimo september.

Hvordan er den fremstillet og hvor længe er den lagret: Efter presningen kommer fermentering (gæring) ved en temperatur på 18° C i ca. en måned i rustfrie ståltanke. Efter gæringen venter en naturlig klaring, inden den tappes på flaske.

Hvor stor er produktionen: Ca. 5.000 flasker.

Alkohol %: 13,0 %.

Hvad passer vinen til: Lyst kød, fisk, skaldyr, fjerkræ, pasta – eller blot på terrassen en sommerdag.

Temperatur til servering: Bør serveres ved temperatur på 8-10° C.

Drikkeklar eller med fordel gemmes: Den bedste oplevelse af vinens karakter opnås, mens den er ung, altså indenfor 2-3 år.

En luksushvidvin til dem som værdsætter det bedste af det bedste.

2 på lager

Varenummer (SKU): LAGAIA Kategorier: ,