Vægt | 1,4 kg |
---|
DEMÍ
Pris ved 1 fl.kr.110,00
DeMí fra vinhuset Aldo Adami
Produktionssted: Vinhuset Aldo Adami ligger i Veneto området, lidt syd for vejen mellem Gardasøen og Verona.
Vingården har sine rødder tilbage i 50’erne, men først i 80’erne, hvor bedstefaren Gaetano overtog driften, kom den første produktion under Adami-navnet.
Dengang med DOC vinene Custoza, Bardolino og Bardolino Chiaretto, og de første vine så dagens lys i 1983. Sønnen Aldo har samme passion for vin og
vingården, og gik ind i firmaet i 1987 hvor de investerede i en ny 300 m2 stor vinkælder og nyt produktionsudstyr.
Senere, omkring år 2000, udvidede de med yderligere 1000 m2 og ny teknologi samt opkøb af nye marker – dette var færdigt i 2003. Siden 2015, har Aldos datter
været en del af firmaet og de startede med deres første export af vine.
Druer: Rødvin lavet på 100% Corvina druer.
Høstet: De bedste druer høstes med hånd i de sidste 14 dage af oktober. Den sene høst betyder at druerne har tørret 3 uger på vinstokken. Kaldes også ”Vendemmia tardiva” eller på engelsk ”late harvest”.
Produktionen: Efter den skånsomme høst og blød presning, følger 30 dages fermentation og maceration for at udtrække farve, tannin og aroma, inden
vinen tappes på betontanke i 12 måneder.
Om vinen: Flot rubinrød farve. En let vin med frisk og delikat duft af kirsebær, røde bær og krydderi. Trods den lyse farve og det lette udtryk er det en blød og
fyldig vin med en intens og vedvarende eftersmag.
Vinens navn kommer fra 3.
generation, Aldo’s børn, datteren Deborah og sønnen Mirco – heraf navnet DeMí.
Drikkes til: Pasta med kødsovs, risotto, kød, vildt og modne oste.
Serveringstemperatur: 12-140C.
Alkohol: 13,5 %.
22 på lager