CONTRAPPASSO

Pris ved 1 fl.kr.80,00

Pris ved 6 fl. DKK75,00

Contrappasso fra vinhuset Basciano

Produktionssted: Familien Masi, som ejer Fattoria di Basciano, har lavet vin i den lille by Rufinai Chianti siden begyndelsen af 1900-tallet.
De ejer nogle af de bedste og mest unikke jordlodder i Rufina, med en jordbund der er domineret af galestro sten. Disse sten holder på varmen igennem natten, og sikrer at druerne modner optimalt.
Netop derfor er vinene fra Fattoria di Basciano blandt de mest koncentrerede i Rufina, men besidder samtidig en umiskendelig elegance.

Vinene produceret under Renzo Masi navnet, er lavet
på købte druer fra vinbønder som familien Masi har handlet med i mange år, og som garanterer en god kvalitet år efter år.

Druesort: Rødvin lavet på blend af ca. 50 % Sangiovese og ca. 50 % Syrah.

Høstet: Ultimo september/primo oktober.

Produktion: Ultimo september/primo oktober. Sangiovese druen høstes når den er moden og macerationen og fermentationen startes straks.
Syrah druen får til gengæld lov til at ”overmodne” og tørre en kort periode inden denne proces. Druerne holdes derfor adskilt under maceration og fermentation, og tappes på særskilte ståltanke. Når vinene er klar mixes det færdige blend og tappes på flaske.

Om vinen: Intens rubinrød farve. Sangiovese druens typiske duft af hindbær, jordbær og røde kirsebær, har ofte meget tannin og høj syre. Sammen med sødmen fra Syrah og tilsat lidt ekstra sukker får vinen en sødlig smag, uden dog at blive for sød. Vinen har en meget fin balance.

Drikkes til: Mad på grill, pastaretter, lyst kød og milde oste.

Alkohol: 13,5 %.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): CONTRAPPASSO Kategorier: ,