CHARDONNAY VILLA VIT

Pris ved 1 fl.kr.80,00

Pris ved 6 fl. DKK75,00

Chardonnay fra Villa Vitas

Produktionssted: Vinen kommer fra det Nordøstlige Italien. Regionen hedder Friuli. Vingården ligger ikke langt fra den Slovenske og Østrigske grænse.

Druesort: Lavet på 100 % Chardonnay druer.

Vintype og fremstilling: Chardonnay er den mest berømte druesort i verden. Chardonnay er en af de mest alsidige druesorter, hvad angår tilpasning til klima og vini?kation. Man kan lave vin af høj kvalitet på Chardonnay fra meget kølige klimaer, som f.eks. Chablis eller Champagne, og man kan lave vin af høj kvalitet i varme klimaer i f.eks Californien, Australien eller Sydafrika. Blid presning af druerne, alkoholisk gæring ved kontrolleret temperatur 18°C for at styrke de typiske varianter af sorten. Vinen lagres i ståltanke indtil den kommer på ?aske, hvor den ligger mindst 3 måneder inden salg. En meget intens og elegant vin med en naturlig ”chardonnay” fylde.

Hvornår er de høstet og hvordan: Druerne håndplukkes i slutningen af august og begyndelsen af september.

Hvor stor er produktionen: 4.000 flasker pr. år.

Alkohol %: 13,0 %.

Hvad passer vinen til: Vinen passer perfekt som aperitif. Det er en vin til saltede fiskeretter og skaldyr. Passer fint til suppe og milde oste, samt hvidt kød. Helt uundværlig til gedeost.

Temperatur til servering: Bør serveres ved en temperatur på ca. 8 – 10°C.

Drikkeklar eller med fordel gemmes: Vinen skal drikkes indenfor 1-2 år.

37 på lager

Varenummer (SKU): CHARDONNAY VILLA VIT Kategorier: ,