Brachetto

Pris ved 1 fl.kr.110,00

Pris ved 6 fl. DKK100,00

Brachetto fra vinhuset Sant’Evasio

Produktionssted: Vinen kommer fra Piemonte i Nordvest Italien. Nærmere bestemt byen Acqui og området omkring denne. Piemonte regionen er desuden kendt for vine som Barolo og Barbaresco. Vinhuset Sant’Evasio har været på familien Lacqua’s hænder siden 1960erne. Det drives i dag af Anna og Pier Franso Lacqua, sønnen Andrea og datteren Emanuela. Vingården er smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker.

Druesort og hvad der kendetegner denne: Vinen er lavet 100% på Brachetto druen, som kun findes i dette område. Stilen i vinen er lidt som at forestille sig en rød udgave af den mere kendte Asti. Frisk og sødlig vin med frugtkarakter. Brachetto har en flot rød farve, og en frisk duft af sommerens røde bær. Bemærk de 4 bogstaver DOCG, som er den højeste italienske kvalitetsbenævnelse.

Vintype: Sød mousserende vin der også byder på en let syre, der virker mundrensende.

Hvornår er de høstet og hvordan: Druen håndplukkes mellem 1. til 10. september, afhængig af druens modenhed.

Hvordan er den fremstillet og hvor længe er den lagret: Sødmen i vinen kommer fordi gæringen standses i tryktanken, hvorved et højt sukkerindhold bibeholdes og så alkoholen holdes nede.

Hvor stor er produktionen: 15.000 ?asker pr. år.

Alkohol %: 5,5 %.

Hvad passer vinen til: Først og fremmest en dessertvin, som passer godt til frugt og kage. Kunne dog sagtens bruges som velkomstdrink, eller en lun sommerdag på terrassen. Kritikere kalder den ”vin for kvinder”.

Temperatur til servering: Bør serveres kold ved temp på ca. 6 – 8°C.

Drikkeklar eller med fordel gemmes: Vinen vinder ikke ved lagring og bør drikkes mens den er ung.

78 på lager

Varenummer (SKU): BRACHETTO Kategorier: ,