BARBERA D’ASTI

Pris ved 1 fl.kr.110,00

Pris ved 6 fl. DKK100,00

Barebera d’Asti fra vinhuset Sant’Evasio

Produktionssted: Vinhuset Sant’Evasio har været på familien Lacqua’s hænder siden 1960erne. Det drives i dag af Anna og Pier Franso Lacqua, sønnen Andrea og datteren Emanuela. Vingården er smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker. Vinhuset Sant’ Evasio

Druesort: 100 % Barbera

Vintype og hvad der kendetegner denne: En TOP Barbera der har modtaget mange priser. En af de store barbera’er der ikke kan sammenlignes med de mange kendte og masseproducerede barberaer. Vinen fremstår kraftig, harmonisk og behagelig afrundet efter fadlagringen.

Hvornår er de høstet og hvordan (håndplukket): Druerne håndplukkes i slutningen af september start oktober, og kun de bedste druer bruges til superiore vinen.

Hvordan er den fremstillet og hvor længe er den lagret: Efter presningen kommer fermentering (gæring) ca. 10 dage hvor der hyppigt pumpes vin over drueskallerne, for at udtrække farve, smag og tanniner. Herefter pumpes vin på rustfri ståltanke, hvor den sidste gæring afsluttes. Lagringen foregår herefter på 2500 l. store træfade i 12 mdr. Tappes herefter på flaske og efter 6 måneder frigives de på markedet.

Hvor stor er produktionen: Ca. 40.000 flasker

Alkohol %: 14,5 %.

Hvad passer vinen til: Medium til kraftige retter, og gerne til ost.

Temperatur til servering: Bør serveres ved temperatur på 16°C.

Drikkeklar eller med fordel gemmes: Den bedste oplevelse af vinens karakter opnås indenfor de første 4-5 år, men kan sagtens holde 10 år.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): BARBERA D'ASTI Kategorier: ,