MOSCATO D ASTI

Pris ved 1 fl.kr.110,00

Pris ved 6 fl. DKK100,00

Moscato d Asti fra Sant’Evasio

Produktionssted: Vinen kommer kommer Piemonte i Nordvest Italien. Nærmere bestemt Asti området med hovedbyen af samme navn. Piemonte er desuden kendt for vine som Barolo og Barbaresco. Vinhuset Sant’Evasio har været på familien Lacqua’s hænder siden 1960erne. Det drives i dag af Anna og Pier Franso Lacqua, sønnen Andrea og datteren Emanuela. Vingården er smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker.

Druesort og hvad der kendetegner denne: Vinen er lavet på Moscato druen, der er den anden mest udbredte drue i Piemonte – kun overgået af Barbera. Druen er meget aromatisk og faktisk den eneste druetype, der dufter af vindrue.

Vintype: Sød mousserende vin der også byder på en let syre, der virker mundrensende.

Hvornår er de høstet og hvordan: Håndplukkes og starter omkring 10. september.

Hvordan er den fremstillet og hvor længe er den lagret: Sødmen i vinen kommer fordi gæringen standses i tryktanken, hvorved et højt sukkerindhold bibeholdes.

Hvor stor er produktionen: 35.000 – 40.000 flasker pr. år.

Alkohol %: 5,5 %.

Hvad passer vinen til: Først og fremmest en dessertvin, men den er også fortrinlig uden mad – bare til nydelse på en sommerdag eller som aperitif.

Temperatur til servering: Bør serveres kold ved temp på ca. 6 – 8°C.

Drikkeklar eller med fordel gemmes: Vinen vinder ikke ved lagring og bør drikkes mens den er ung.

127 på lager

Varenummer (SKU): MOSCATO D ASTI Kategorier: ,