AMARONE RISERVA

Pris ved 1 fl.kr.325,00

Pris ved 6 fl. DKK300,00

Amarone Riserva fra vinhuset Campo Reale

Druesort og hvad der kendetegner denne: Amaronen fra Campo Reale er fremstillet på druerne Corvina 60%, Corvinone 20% og Rondinella 20%, fra 35 år gamlevinstokke. Udbyttet er så lavt som 30 hl. pr. hektar.

Hvornår er de høstet og hvordan: Druerne er håndhøstede i slutningen af september, og kun de bedste druer bruges til Amaronen. Herefter har druerne tørret langsomt indtil midten af januar, hvor vinificeringen finder sted.

Hvordan er den fremstille: Vinen gærer ca. 30 dage under en temperatur på ca. 24°C, hvor mosten dagligt passerer drueskallerne. Herefter lagrer Amaronen 30 mdr. på store træfade, og 10 mdr. på flaske inden frigivelse til salg. Farven er rubinrød med granat nuancer. Duften er varm og utrolig kompleks med aromaer af kirsebær, tørret frugt, marmelade og krydderier. Amarone med dybde, blød og velstruktureret – med en unik elegance og balance.

Hvor stor er produktionen: Ca 40.000 flasker vin i alt om året, fordelt på 6 forskellige vine.

Alkohol: 16,5 %.

Hvad passer vinen til: Amaronen er kraftig og fyldig med stor krop men samtidig harmonisk og er velegnet til de kraftigste retter og oste.

Temperatur til servering: Åbnes ca. én time før servering, ved en temperatur på ca. 18°C.

Gemmes eller drikkes nu: Vinen er absolut drikkemoden,men kan let gemmes 15 år fra høståret.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): AMARONE RISERVA Kategorier: ,